Morsdagsgave

Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar.

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner. Den har senere gått over til å bli en familiedag, der mødre oppvartes med f.eks kaffe på sengen om morgenen, blomster og gaver.

Anna Maria Reeves Jarvis, en ung hjemmeværende mor fra Appalachene i Nord-Amerika, prøvde i 1858 å forbedre de sanitære forholdene med det hun kalte «Mothers’ Work Days» (norsk: «Mødres arbeidsdag»). Hun arbeidet med kvinner for å bedre de sanitære forholdene for alle parter i den amerikanske borgerkrigen, og i 1868 begynte hun å jobbe for å forsone partene.

Inspirert av Anna Marie Reeves Jarvis’ arbeid skrev Julia Ward Howe i 1870 «Mother’s Day Proclamation» (norsk: «Morsdagsbekjentgjørelse»), men greide ikke å få innført «Mother’s Day for Peace» (norsk: «Morsdag for fred») som en offisiell helligdag.
Anna Maria Reeves Jarvis’ datter, som het Anna Marie Jarvis, kjente til både sin mors arbeid og arbeidet til Julia Ward Howe. Cirka ett år etter at hennes mor døde, holdt hun en minnesmerkning for sin mor den 12. mai 1905, og begynte så å jobbe for en offisiell minnedag for mødre. Første morsdag ble feiret den 10. mai 1908 i Grafton, West Virginia i kirken der den avdøde Anna Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Skikken spredte seg til 45 stater i USA, og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president, Woodrow Wilson, den første nasjonale morsdag. (wikipedia)

Gavetips til morsdagen:

Bladkongen er Norges største nettsted for magasiner og blader. Hos Bladkongen.no kan du bestille norske og internasjonale blader og magasiner til opptil 70% lavere pris enn andre steder. Du får også veldig bra gaver når du bestiller blader og magasiner!

Blomster må jo hun ihvertfall få! EuroFlorist er europas største organisasjon for blomstertjenester og er banebrytende på nett når det gjelder salg av blomster.

Klokke til morsdagen er helt perfekt. På klokker.no finner mange lekre klokker som ville passet perfekt rundt håndleddet til moren din!

Er moren din singel? Match.com er Norges ledende nettdatingstjeneste, der 46 personer treffer hverandre hver dag!

Nelly er Nordens ledende moteshop på nettet. Siden juli 2003 har de ekspandert kraftig og har i dag et gigantisk utvalg av klær, sko, merkesklær, bademote og tilbehør. De oppdaterer stadig utvalget med nye og hete trender.Mer enn 450 forskjellige velkjente varemerker på Nelly!

Shopping4Net har tusenvis av produkter innenfor skjønnhet og pleie. Kanskje en ny parfyme til morsdagsgave?

Yves Rocher ble grunnlagt for 50 år siden i Frankrike. Det er i dag et lendende varemerke i verden innenfor botanisk skjønnhetspleie. Yves Rocher står på dyrenes side og har sagt nei til alle typer av dyreforsøk siden 1989. I 2009 ble vi sertifisert av ACEAE (European Coalition to End Animal Experiments), der blant annet norske Dyrevernalliansen inngår. Sertifiseringen innebærer at ingen av våre produkter eller ingredienser har vært testet på dyr. I nettbutikken finner du mer enn 600 skjønnhetsprodukter innen bl.a hudpleie, makeup, parfyme og kroppspleie. Samtlige produkter har sin opprinnelse i planteriket.

Har du flere gode forslag til morsdagsgave?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.